... سـقـیـفـه

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

۲ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

این چند ماه اخیر، مذاکرات هسته ای و روند برخورد دولت و حامیان رسانه ای آن در تقابل با مخالفین و حتی منتقدین آن، به تیتر اول تحلیل های رسانه ای کشور تبدیل شده است. دولت و حامیان فکری و رسانه ای آن به پشت گرمی به حمایت رهبری از مذاکرات (نه روند مذاکرات، بلکه از استقلال قوه مجریه در پیشبرد مذاکرات) طرف مقابل را به بی انصافی و تقابل و این اواخر کم سوادی متهم می کنند و در مقابل گروه های مختلفی ازمنتقدین و مخالفین، از مخالفت آشکار تا نقد اصولی را انجام می دهند و کتمان حقایق، تک روی و عدول از اصول را به دولت نسبت می دهند.

موضوع اول، حمایت رهبری است.

رهبری بارها از دولت در برابر انتقادات حمایت کرده و هرچند که دولت را هم به مدارا با منتقدین دعوت کرده، ولی از سوی دیگر از منتقدین هم خواسته تا با انصاف و نقد درست پیش روند و سازش کار یا خائن نامیدن مذاکره کنندگان را هم رد کرده است . شاید لفظ "بچه های انقلاب" سند محکمی برای این ادعا باشد.

در سال های اخیر چندین بار از رهبری شنیده ایم که پای انقلاب، مردم و حقوق نظام ایستاده است. پس هرگونه کم کاری یا گذشت احتمالی رهبر از خیانت یا حرکت ضدانقلابی مسئولین در هر جایگاهی، مردود است. دولت های احمدی نژاد و خاتمی هم مصداق خوبی بر این مدعاست. چه آنکه تاریخ نشان داده است که در چه مواقعی این دو رییس جمهور چه اشتباهاتی داشته اند و واکنش نصیحت گونه و مدارایی رهبری چگونه بوده است و در مواردی چگونه رهبری پای مصالح نظام پافشاری و ایستادگی کرده اند.

پس این سوال مطرح است که

"در صورت اشتباه دولت که به ضرر نظام و حقوق ملت است، واکنش رهبری تا چه حدی است ؟"

رهبری تا زمانی مدارا می کند که از خطوط قرمز عبور نکنند و در برابر پایمالی حقوق ملت و نظام ، مطمئناً در برابر آن خواهند ایستاد. ولی نکته مهم این است که جمهوریت نظام هم در این کش و قوس حفظ شود که باز هم خود رهبری پشت آن ایستاده است.


موضوع دوم بحث رسانه های عموماً طرفدار دولت و اصلاح طلب در مورد الزام به پذیرش توافق نامه و سپس نقد آن است. موضوعی که به نوعی دیگر در صحبت های این هفته امام جمعه تهران هم بروز داشت که "ما مذاکره را قبول داریم و با هیچ کشوری سرجنگ نداریم، .... اما این موضوع که ملت ایران به خاطر تحریم تن به مذاکره داده‌اند، توهم است."

پذیرش توافق نامه و اصل مذاکرات، نافی نقد و پرسش درمورد آن نیست ! بدیهی هم است که وقتی قوه مجریه و مسئول مذاکرات با نظر رهبری مذاکره را آغاز می کند و پیش می برد، مطمئناً این روند مورد قبول مردم و افکار عمومی است.

با این وجود و حتی پذیرش اصل مذاکرات و ...، سوال دیگری مطرح می شود که اصلاً در ژنو چه شد و چه اتفاقاتی افتاد ؟! یعنی باید کدام متن رو ببینیم و از آن انتظار داشته باشیم ؟! فکت شیت و non paper و بیانیه کاخ سفید و الخ دیگر چه صیغه ای است ؟! چطور باید در مورد مسئله ای صحبت کرد، وقتی که مشخص نیست دقیقاً چه شده است !

و می رسیم به آخر حرف !

اینکه طرف مقابل می گوید اصل مذاکرات را باید بپذیری تا نقد کنی، با اتکا به پشتیبانی و دقت نظر رهبری قابل قبول است. اجازه نقد و اصلاً دعوت به نقد هم که از سوی رهبری و بعدها به نوعی دیگر دولت، داده شده است. بهتر نیست پاسخی مناسب هم به نقدها و پرسش ها داده شود ؟!

و درنهایت، این اجازه را داریم که حداقل ما هم خوش بین نباشیم ؟! حتی اگر بحث تشابه فکری و یا اقتدای فکری به رهبری نظام هم مطرح نباشد، باز هم سابقه تاریخی رفتار غرب اجازه خوش بینی را نمی دهد ! چرا راه دور برویم، همین هفته های اخیر رفتارها و صحبت های آمریکایی ها، جای خوش بینی باقی گذاشته است ؟!

رسانه های اصلاح طلب و شاید اعتدال گرا ! شمشیری را از رو گرفته اند که بایدهایی را تعریف می کند ! باید منتظر اتفاقات خوب باشیم ! باید از مذاکره کنندگان و دولت متشکر باشیم ! باید از چیزی نپرسیم چون طرف مقابل امین نیست ! (طبق صحبت های وزیر خارجه محترم در مصاحبه با ایرنا) و الخ !

آقایان، اجازه هست ما هم خوش بین نباشیم ؟!

  • ۱۰ نظر
  • ۲۹ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۲۵
  • ۱۸۵۵ نمایش
  • ......
اتفاقی دردآور و ناراحت کننده !
مرگ دو کارگر زن در آتش سوزی خیابان جمهوری .
حادثه ای که در رأس اخبار رسانه های کشور با گزارش های تصویری و فیلم های گرفته شده افکار عمومی جامعه را به شدت تحت تأثیر قرار داد.

در اینکه باید دلیل این مشکلات بررسی شود و مسئولان که مسئولیت داشتند، توبیخ و سوال شوند، شکی نیست. این اتفاقات با هر دلیل و مدرکی، قابل گذشت نیست و در این شرایط خاص است که مردم نیازمند امداد نیروها و تجهیزات آتش نشانی هستند.

اما اتفاق عجیب تر ! موجی بود که رسانه های اصلاح طلب یا به قول خودشان اعتدال گرا ! (اعتدال هم مثل عدالت، آزادی بیان و الخ داره به بایگانی شعارهای ایران وارد میشه ! ) با دستمایه مصاحبه ها و صحبت های اعضا شورای شهری که خیلی وقت بود خبری از ایشان نبود (دقیقاً از زمان انتخاب شهردار به بعد ! ) و البته تحلیل های تحلیلگرهایی که اسم و رسم و نوع مطلبشون برای هر مخاطبی آشناست ! راه انداختند.

سوال پرسیدن و بررسی این مسئله در صحن شورای شهر، نه فقط حق ! که بلکه وظیفه نمایندگان شورای شهر است. ولی نماینده های عزیز ! سیاسی کردن هر ماجرایی هم وظیفه شماست ؟!!! اگر شهردار مثلاً همین آقای مسجدجامعی بود، نردبان باز می شد ؟!!!!



خنده دارتر اتفاقات دیگری است که در همین روزها هم پشت هم سوژه رسانه های اعتدال گرا شده است ! خودکشی در متروی گلبرگ، یکی دیگر از این اخبار ضد و نقیض است که روزنامه اعتماد آب و تاب خوبی به آن داده است ! والبته باز هم جای انتقاد از قالبیاف است ! این هم جای خوشحالی دارد که نقدی می کنند و از برای سوالی، پاسخی می خواهند ! ولی به نظرتان باز هم شخص قالیباف مسئول خودکشی یک نفر (فارغ از همه اتفاقات) در یکی از ایستگاه های متروی تهران است ؟!!!!

این بداخلاقی رسانه ای منحصر به اینها نیست !
وقتی پیاده گذر چهارراه ولیعصر در مدت زمان معقول و با کیفیت خوب به بهره برداری رسید، تیتر و بحث این رسانه ها چه بود ؟!!! عبور برخی از مردم از راه های درروی نرده ها در خیابان ! مقصر مطمئناً قالیباف است !

رهبر انقلاب در دیدار چند روز پیش خود با مجموعه شهرداری (والبته نمایندگان شورای شهر !!! ) مدیریت جهادی قالبیاف را در شهر تهران ارج نهادند و به خوبی و بصورت عملی تشکر و قدردانی مردم را از خدمات شهرداری (با تذکر به همه کاستی ها و مشکلات) نشان دادند.
چه عجیب که همین نمایندگان هم در جلسه بودند !

بیایید کمی هم با عینک اعتدال گرایان ! به موضوعات جامعه نگاه کنیم !

- مسمومیت بیش از ۵ شهروند پردیس >>> بالتبع ! وزیر نیرو استعفا دهد ! یا اصلاً نمایندگان مجلس، استیضاح و برکناری وزیر را پیگیری کنند !

- حمله و شکار گوزن ایرانی در سرخه حصار >>> خب ! خانم ابتکار استعفا دهد !

- ۵ماه بلاتکلیفی استان خراسان رضوی از بی استانداری ! >>> وزیر کشور ....

و ...


پ ن : واکنش قالیباف به حادثه خیابان جمهوری >>>
پ ن
۲ : همین مطلب ! پیامک شده در شبکه افسران
  • ۱۰ نظر
  • ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۱۳:۲۴
  • ۲۹۸۹ نمایش
  • ......
سقیفه دات بلاگ دات آی آر